top of page
  • Valentina

Brașov - destinația ideală pentru o vacanță reușită indiferent de anotimp

Actualizată în: 16 iun. 2023

Situat la poalele dealului Tâmpa, orașul Brașov este una dintre cele mai populare destinații turistice din România. Fie că alegi să îl vizitezi pentru un weekend sau vrei să petreci mai multe zile în acest oraș superb și plin de istorie, cu siguranță nu te vei plictisi! Amestecul de vechi și nou, frumos împletite, îți permite să lași mașina în una din multele parcări amenajate în preajma centrului istoric pietonal, ca să te poți bucura de toate frumusețile pe care ți le poate oferi orașul, la pas, printre străduțele încărcate de istorie.


Ce poți să vizitezi în Brașov?


Piața Sfatului, simbolul Brașovului, situată în centrul vechi al orașului.

Dacă alegi să îți începi ziua cu o cafea la una din multele terase pe care le vei găsi în Piață, te vei putea bucura de liniște, iar dacă vrei să faci o plimbare după-amiază, când cel mai probabil vei fi înconjurat de mulți turiști veniți din toate colțurile lumii, cu siguranță te vei încărca cu energie pozitivă. Și bineînțeles seara poți să iei masa la unul dintre restaurantele din piață.Biserica Neagră situată chiar în Piața Sfatului, este considerată cea mai mare biserică din România, cu o lungime de aproximativ 90 de metri.

Biserica parohială a comunității evanghelice lutherane din Brașov și-a căpătat această denumire în urma incendiului din 1689, când zidurile ei au fost afumate de flăcări.

Te poți minuna de grandoarea ei de la exterior sau poți intra să admiri o colecție impresionantă de covoare orientale, a doua ca dimensiune după Turcia sau o orgă superbă.Strada Sforii

Cu o lungime de 80 de metri și o lătime care variază între 111 și 135 de centimetri, Strada Sforii a devenit rapid un obiectiv turistic foarte popular din Brașov. Dacă această statistică nu te-a convins, îți mai spun și că este cunoscută ca fiind cea mai îngustă stradă de pe continentul european!


Strada Sforii din Brașov

Prima Școală Românească

Luând la pas străduțele pavate cu istorie din centrul vechi, vei putea descoperi prima Școală Românească, în cadrul căreia elevii au putut participa la cursuri predate în limba română începând cu anul 1583.


Parcul din fața Primăriei

Nu este un obiectiv turistic în sine, dar dacă ajungi în Brașov primăvara, ți-aș recomanda să faci o plimbare prin parcul din fața Primăriei, printre miile de lalele multicolore. La fel de frumos vei găsi parcul și toamna, când covorul de frunze așternut printre alei te va trimite cu gândul la copilărie și la foșnetul pe care probabil toți îl făceam, parcă în ciuda părinților noștri.Grădina Zoologică din Brașov

Noi ne-am făcut un obicei din a vizita grădinile zoo din orice oraș în care mergem. Nu am ratat-o nici pe cea de aici și bine am făcut, pentru că ne-a întrecut așteptările. Este amenajată altfel decât alte grădini zoo pe care le-am mai vizitat prin țară, iar plimbarea printre și pe deasupra cuștilor animalelor este o experiență diferită.Poiana Brașov

La mai puțin de 15 km de orașul Brașov, vei găsi Poiana Brașov, care nu trebuie ratată mai ales dacă ajungi în zonă iarna. În Poiană vei găsi una dintre cele mai cunoscute pârtii de ski din România, așadar pentru iubitorii sporturilor de iarna este în topul 'to do list'. Dacă nu esti pasionat de sporturile de iarnă, cum nici noi nu prea suntem, te poți bucura o plimbare la aer curat sau poți savura un vin fiert la baza pârtiei.


Unde te poți caza în Brașov?

Fiind un oraș turistic, paleta este foarte variată din acest punct de vedere. În funcție de bugetul de care dispui, poți căuta o cazare în centrul istoric, pentru a simți din plin vibe-ul orașului vechi sau poți te poți caza câteva nopți la un hotel sau la o pensiune puțin mai departe de centru, dar cu un buget mai mic. Oricum preferi, te asigur că ai de unde alege!


De ce revenim mereu aici?

Pentru noi, poate și datorită distanței față de casă, Brașovul reprezintă locația în care fugim de câte ori avem poftă de o plimbare pe la munte, fie că este vorba de o zi sau de un weekend. Sper să îți fie de folos articolul și data viitoare când vrei să “fugi de acasă” poate o să iei în calcul o cafea în centrul vechi al Brașovului!

36 afișări0 comentarii

Postări conexe

Afișează-le pe toate

Comentarios


bottom of page