top of page
  • Radu

Cum să petreci o zi minunată în Brașov

Actualizată în: 7 iun. 2023

Brașov este unul dintre cele mai frumoase și mai vizitate orașe din România, plin de istorie, cultură și natură. Dacă ai doar o zi la dispoziție, nu-ți face griji, poți să te bucuri de cele mai importante atracții și să te simți ca un localnic. Iată cum să îți organizezi ziua în Brașov:


Dimineața: Explorează centrul istoric

Începe-ți ziua cu un mic dejun delicios la una dintre cafenelele sau patiseriile din centrul orașului, cum ar fi Croitoria de Cafea, La Birou sau Cofetăria Georgi. Apoi, plimbă-te prin Piața Sfatului, inima orașului, unde poți admira clădirile colorate și monumentale, cum ar fi Casa Sfatului, Casa Negustorilor sau Biserica Neagră. Nu uita să intri în Biserica Neagră, cea mai mare biserică gotică din România, care adăpostește o colecție impresionantă de covoare orientale și un orgă superbă. Dacă ești curios să afli mai multe despre istoria și cultura orașului, poți vizita Muzeul de Istorie din Brașov sau Muzeul Civilizației Urbane.


Prânzul: Savurează specialitățile locale

După ce ți-ai încântat ochii cu frumusețile arhitecturale, e timpul să îți răsfeți papilele gustative cu specialitățile locale. Poți alege dintre numeroasele restaurante și crâșme care oferă preparate tradiționale românești sau săsești, cum ar fi bulzul cu brânză și smântână, sarmalele cu mămăliguță și ardei iute, ciorba de burtă sau gulașul cu găluște. Dacă vrei să încerci ceva mai ușor, poți opta pentru o salată de varză cu piept de pui sau o supă cremă de legume. Pentru desert, nu rata prăjiturile delicioase cu nucă, ciocolată sau fructe. Câteva sugestii de restaurante sunt Sergiana, Casa Hirscher, Dei Frati sau La Ceaun.


După-amiaza: Descoperă natura și aventura

Dacă vrei să te bucuri de natura și de aerul curat, poți face o excursie la Poiana Brașov, cea mai cunoscută stațiune montană din România. Aici poți practica sporturi de iarnă, cum ar fi schiul sau snowboardingul, dacă e sezonul potrivit, sau poți face drumeții pe potecile din jur. Poți ajunge la Poiana Brașov cu mașina, cu autobuzul sau cu telecabina. Dacă ești în căutare de adrenalină, poți încerca Parcul Aventura din Brașov, unde poți face tiroliană, escaladare sau trasee suspendate printre copaci.


Seara: Relaxează-te și distrează-te

După o zi plină de activități, merită să te relaxezi și să te distrezi în oraș. Poți alege dintre numeroasele spații de wellness și masaj care îți oferă servicii de calitate, cum ar fi Hotel Aro Palace, Hotel Rainer sau Hotel HP Tower One. Dacă vrei să te bucuri de o cină romantică sau de o băutură în compania prietenilor, poți merge la unul dintre restaurantele sau barurile cu atmosferă plăcută și muzică live, cum ar fi Drachenhaus, Casa Românească sau Times Pub. Dacă ești în mood pentru distracție, poți dansa până dimineața la unul dintre cluburile din oraș, cum ar fi Rockstadt, Kruhnen Musik Halle sau Deane’s Irish Pub.

Sper că ți-a plăcut acest ghid pentru o zi minunată în Brașov.


Dacă ai fost acolo sau dacă ai alte recomandări, lasă-mi un comentariu mai jos. Nu uita să împarți acest articol cu prietenii tăi care vor să viziteze Brașovul. Ne vedem data viitoare!

47 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page