top of page
  • Radu

Cum să te distrezi într-un weekend la Sibiu

Actualizată în: 7 iun. 2023

Sibiu este un oraș plin de farmec și de istorie, care te invită să descoperi frumusețile sale arhitecturale, culturale și naturale. Dacă vrei să petreci un weekend memorabil la Sibiu, iată câteva idei de activități și locuri pe care să le vizitezi:


Sâmbătă: Explorează centrul istoric și împrejurimile

Începe-ți ziua cu un mic dejun tradițional la una dintre pensiunile sau cafenelele din centrul orașului, cum ar fi Pensiunea Casa Frieda, Cafeneaua Bohemia sau Crama Sibiul Vechi. Apoi, pornește într-o plimbare prin centrul istoric al orașului, unde poți admira clădirile medievale și monumentele importante, cum ar fi Turnul Sfatului, Biserica Evanghelică, Podul Minciunilor, Piața Mare, Piața Mică și Piața Huet. Nu rata ocazia să vizitezi Muzeul Brukenthal, cel mai vechi muzeu din România, care găzduiește o colecție impresionantă de artă europeană.

Dacă vrei să te bucuri de natură și de aer curat, poți face o excursie la una dintre atracțiile din apropierea orașului. Poți alege să vizitezi Cetatea Făgărașului, cea mai bine conservată cetate feudală din România, unde poți afla mai multe despre istoria Transilvaniei și a familiei nobiliare Bethlen. Sau poți merge la Ocna Sibiului, unde poți face o baie relaxantă în una dintre cele 52 de lacuri sărate formate în fostele mine de sare. Sau poți opta pentru o drumeție pe Muntele Giumalău, unde poți admira peisaje spectaculoase și poți vizita Mănăstirea Brâncoveanu.


Duminică: Descoperă cultura și tradițiile locale

După ce te-ai odihnit bine la hotel sau la pensiune, e timpul să descoperi cultura și tradițiile locale ale Sibiului. Poți începe cu o vizită la Muzeul ASTRA, cel mai mare muzeu în aer liber din România, situat în Parcul Natural Dumbrava Sibiului. Aici poți vedea peste 300 de case țărănești și ateliere meșteșugărești din diferite zone ale țării, precum și expoziții tematice despre viața rurală și civilizația populară.

Dacă vrei să te întorci în timp și să vezi cum trăiau sașii transilvani în secolele trecute, poți face o excursie la una dintre bisericile fortificate din jurul orașului. Poți alege să vizitezi Biserica Fortificată din Cisnădie, Biserica Fortificată din Cisnădioara sau Biserica Fortificată din Cristian. Toate aceste biserici au fost construite între secolele XIII-XVI și au servit ca locuri de cult și de refugiu pentru comunitățile sașilor.

Dacă vrei să te distrezi și să te bucuri de muzică și dans, poți merge la unul dintre evenimentele culturale care au loc în oraș. Poți alege să participi la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, care are loc în luna iunie și aduce pe scenă artiști din toată lumea. Sau poți merge la Festivalul Jazz de la Sibiu, care are loc în luna august și îți oferă concerte live de jazz, blues, funk și soul. Sau poți merge la Festivalul Medieval de la Sibiu, care are loc în luna septembrie și îți oferă spectacole de muzică, dans și teatru medieval.


Sper că ți-a plăcut acest ghid pentru un weekend la Sibiu. Dacă ai fost acolo sau dacă ai alte recomandări, lasă-mi un comentariu mai jos. Nu uita să împarți acest articol cu prietenii tăi care vor să viziteze Sibiul. Ne vedem data viitoare!

120 afișări0 comentarii

Postări conexe

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page