top of page
  • Radu

Lefkada - paradisul plajelor albastre din Grecia. Top 7 plaje pe care nu trebuie să le ratezi!

Lefkada este una dintre cele mai frumoase insule grecești, renumită pentru plajele sale spectaculoase, apa cristalină și peisaje impresionante. Fie că ești în căutarea unui loc liniștit și relaxant, fie că vrei să te bucuri de sporturi nautice și aventură, Lefkada are ceva pentru toți iubitorii de mare și soare.

În acest articol îți voi prezenta top 7 plaje pe care nu trebuie să le ratezi dacă vizitezi Lefkada. Sunt plaje pentru toate gusturile și preferințele, de la cele mai populare și aglomerate, până la cele mai ascunse și sălbatice. Sunt sigur că vei găsi aici plaja visurilor tale!1. Egremni - cea mai frumoasă plajă din Lefkada


Plaja Egremni Lefkada Grecia

Egremni este considerată de mulți cea mai frumoasă plajă din Lefkada, dacă nu chiar din întreaga Grecie. Este o plajă lungă, cu nisip fin și pietricele strălucitoare, înconjurată de stânci verticale și vegetație luxuriantă. Apa are o culoare albastru-turcoaz ireală, care poate fi diferită în funcție de lumina soarelui, de adâncime sau chiar de locul din care o privești.


Plaja Egremni este un loc ideal pentru cei care caută intimitate și natură sălbatică, deoarece nu are facilități turistice, cum ar fi șezlonguri, umbrele sau beach baruri. Trebuie să vii pregătit cu tot ce ai nevoie pentru o zi de relaxare pe această plajă paradisiacă.


Pentru a ajunge la Egremni ai două opțiuni: cu barca sau cu mașina. Cu barca poți lua una dintre croazierele care pleacă zilnic din porturile Lefkas, Nidri sau Vasiliki și care opresc la mai multe plaje din partea de vest a insulei. Cu mașina trebuie să conduci aproximativ 50 de minute de la capitala insulei, Lefkas, până la o parcare micuță unde poți lăsa autovehiculul. De acolo trebuie să cobori pe jos circa 1.5 km pe un drum asfaltat și apoi încă aproximativ 400 de trepte până la plajă. Este un efort destul de mare, dar merită sa îl faci pentru priveliștea superbă.


2. Porto Katsiki - cea mai faimoasă plajă din Lefkada


Plaja Porto Katsiki Lefkada Grecia

Porto Katsiki este cea mai faimoasă și fotografiată plajă din Lefkada, inclusiv în topurile celor mai frumoase plaje din lume. Este o plajă cu nisip și pietriș, situată la baza unei stânci albe în formă de U, care îi dă un aspect spectaculos. Apa este de un albastru intens, foarte limpede și adâncă.


Plaja Porto Katsiki este foarte populară și aglomerată în sezonul turistic, așa că dacă vrei să găsești un loc bun, trebuie să ajungi devreme. Pe plajă există șezlonguri și umbrele de închiriat, precum și un beach bar care servește băuturi și mâncare. De asemenea, poți face plajă și pe stâncile din jur, dacă îți place să te bronzezi la înălțime.


Pentru a ajunge la Porto Katsiki ai tot două opțiuni: cu barca sau cu mașina. Cu barca poți lua una dintre croazierele care pleacă zilnic din porturile Lefkas, Nidri sau Vasiliki și care opresc la mai multe plaje din partea de vest a insulei. Cu mașina trebuie să conduci aproximativ o oră de la capitala insulei, Lefkas, până la o parcare mare unde poți lăsa autovehiculul. De acolo trebuie să cobori pe jos circa 80 de trepte până la plajă. Este un drum plăcut, cu o vedere minunată asupra mării.


3. Kathisma - cea mai animată plajă din Lefkada


Plaja Kathisma Lefkada Grecia

Kathisma este cea mai animată și modernă plajă din Lefkada, situată cam la 15 km de capitala insulei, Lefkas. Este o plajă lungă și lată, cu nisip fin și apă albastru-azurie. Este o plajă foarte bine organizată, cu multe facilități turistice, cum ar fi șezlonguri, umbrele, beach baruri, restaurante, magazine, dușuri și toalete. Este o plajă foarte frecventată de tineri și de iubitorii de distracție, deoarece aici se organizează petreceri și evenimente muzicale.


Plaja Kathisma este și un loc potrivit pentru cei care vor să practice sporturi nautice sau să se bucure de adrenalina. Aici poți face kitesurfing, windsurfing, jet-ski sau parapantă. Dacă vrei să zbori deasupra mării și să admiri peisajul din aer, poți lua lecții de parapantă sau să te alături unui instructor experimentat.


Pentru a ajunge la Kathisma ai nevoie de mașină sau de autobuz. Cu mașina trebuie să conduci aproximativ 20 de minute de la capitala insulei, Lefkas, până la o parcare mare unde poți lăsa mașina. De acolo trebuie să cobori pe jos câteva trepte până la plajă. Cu autobuzul poți lua una dintre cursele care pleacă regulat din Lefkas spre Agios Nikitas și care opresc la Kathisma.


4. Milos - cea mai izolată plajă din Lefkada


Plaja Milos Lefkada Grecia

Milos este cea mai izolată și neamenajată plajă din Lefkada, situată la aproximativ 2 km de satul Agios Nikitas. Este o plajă cu nisip și pietriș, cu apă turcoaz și stânci pitorești. Este o plajă foarte liniștită și relaxantă, unde te poți bucura de natura nealterată și de priveliștea superbă.


Plaja Milos nu are facilități turistice, așa că trebuie să ai asta în vedere pentru o zi de relaxare pe această plajă sălbatică. Nu uita să iei cu tine apă, mâncare, crema solară și pălăria.


Pentru a ajunge la Milos ai două opțiuni: cu barca sau pe jos. Cu barca poți lua una dintre bărcile mici care pleacă din Agios Nikitas și care fac curse regulate spre Milos. Pe jos trebuie să mergi aproximativ 20-30 de minute pe un drum de coastă destul de dificil și abrupt, care începe din Agios Nikitas. Nu este recomandat să faci acest drum dacă nu ești în formă fizică bună sau dacă ai probleme de sănătate.


5. Agiofili - cea mai micuță plajă din Lefkada


Agiofili este cea mai micuță și drăguță plajă din Lefkada, situată la vreo 2 km de satul Vasiliki. Este o plajă cu nisip și pietricele, cu apă albastru-electric și stânci albe. Este o plajă foarte curată și frumoasă, unde te poți scufunda și admira peștii colorați.


Plaja Agiofili are câteva facilități turistice, cum ar fi șezlonguri, umbrele și un beach bar. Este o plajă destul de aglomerată în sezonul turistic, așa că dacă vrei să găsești un loc bun pe nisip, trebuie să ajungi devreme sau să mergi la capetele plajei, unde este mai liber.


Pentru a ajunge la Agiofili ai două opțiuni: cu barca sau pe jos. Cu barca poți lua una dintre bărcile mici care pleacă din Vasiliki și care fac curse regulate spre Agiofili. Pe jos trebuie să mergi aproximativ 30-40 de minute pe un drum de coastă destul de ușor și plăcut, care începe din Vasiliki.


6. Kalamitsi - cea mai variată plajă din Lefkada


Plaja Kalamitsi Lefkada Grecia

Kalamitsi este cea mai variată și interesantă plajă din Lefkada, situată cam la 15 km de capitala insulei, Lefkas. Este o plajă formată din trei golfuri mici, cu nisip, pietriș și stânci sculptate de valuri. Apa este de un albastru-verzui foarte clar și răcoritor.


Plaja Kalamitsi nu are multe facilități turistice, doar câteva șezlonguri, umbrele și un beach bar. Este o plajă destul de liniștită și relaxantă, unde te poți bucura de natura diversificată și de priveliștea unică.


Pentru a te duce la Kalamitsi ai nevoie de mașină sau poti ajunge și cu autobuzul. Cu mașina trebuie să conduci aproximativ 25 de minute de la capitala insulei, Lefkas, până la o parcare micuță unde poți lăsa autovehiculul. De acolo trebuie să cobori pe jos câteva minute până la plajă. Cu autobuzul poți lua una dintre cursele care pleacă regulat din Lefkas spre Agios Nikitas și care opresc la Kalamitsi.


7. Mikros Gialos - cea mai potrivită plajă pentru familie din Lefkada


Mikros Gialos este cea mai familială și prietenoasă plajă din Lefkada, situată la 30 km de capitala insulei, Lefkas. Este o plajă cu nisip și pietricele, cu apă albastru-deschis și foarte puțin adâncă. Este o plajă destul de sigură și confortabilă pentru copii și pentru înotătorii începători.


Plaja Mikros Gialos are multe facilități turistice, cum ar fi șezlonguri, umbrele, beach baruri, restaurante, magazine, dușuri și toalete. Este o plajă foarte curată și bine întreținută, unde te poți simți ca acasă.


Pentru a ajunge la Mikros Gialos ai nevoie de mașină sau de taxi. Cu mașina trebuie să conduci aproximativ 40 de minute de la capitala insulei, Lefkas, până la o parcare mare unde poți lăsa autovehiculul. De acolo trebuie să mergi pe jos câteva minute până la plajă. Cu taxiul poți suna una dintre companiile care oferă servicii de transport spre Mikros Gialos.Lefkada este o insulă de vis pentru oricine caută o vacanță de neuitat la malul mării. Aici vei găsi plaje de o frumusețe rară, cu nuanțe de albastru care îți vor rămâne întipărite în memorie. Poți alege între plaje sălbatice și izolate, plaje mai aglomerate și animate, plaje mici și cochete sau plaje mari și variate. Indiferent de preferințele tale, sunt sigur că vei găsi aici plaja ideală pentru tine!

Dacă vrei să explorezi Lefkada și să te bucuri de aceste plaje minunate, nu mai sta pe gânduri și rezervă-ți biletele cât mai curând. Lefkada este o insulă ușor accesibilă și ospitalieră, care te va primi cu brațele deschise. Nu uita să îți iei cu tine costumul de baie și zâmbetul!

107 afișări0 comentarii

Comentários


bottom of page